Project Server’da yaptığınız değişiklikler kayıp mı?


Bir projeyi Project Server’a kaydettiğiniz zaman -published modda da kaydetseniz- projede yer alan kaynaklar uyarı almaz. Uyarıların gönderilmesi için Project Professional’da Collaborate menüsünden taskleri publish etmeniz gerekir.

Başlangıçta bunu yapmayı unutmanız düşük ihtimal. Ama unutmayın ki, projeyi açıp değişiklikler yaptığınız zamanlarda da bu değişiklikleri Collaborate menüsünden Publish etmeniz gerekir. Aksi taktirde bu değişiklikler Project Web Access’te gözükmez, uyarılar da gitmez.

Benzer şekilde project web access’ten bağlanıp kendisi için yeni bir task vb ekleyen kişilerin de eklemekle kalmayıp aynı sayfadan yaptıkları ekleme ve değişiklikleri “update” etmeleri ve böylece proje yöneticisine onaya göndermeleri gerekir.

İlk kullanımlarınızda arada bir unutabilirsiniz ve ufak sıkıntılar yaşayabilirsiniz ama sistemin böyle olması sağlıklıdır. Böylelikle projede yapmak istediğiniz olası değişikliklerin etkilerini başkalarına duyurmadan görmüş olursunuz. Herşeyden emin olunca da ilgili kişilere uyarıların gitmesini ve project web access’te yeni durumun yansımasını sağlamak üzere Publish’i yaparsınız.

Bu yazı Project Server içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s